Hermoratahieronta

Hermoratahieronta on ääreishermoston tehokuntoutusta, minkä mukaisesti hoidon tarkoitus on palauttaa kehon normaali toiminta pitkällä aikavälillä. Tuloksia saadaan sitoutumalla hoitoon ja kotihoito-ohjeisiin. Ravitsemuksella on suuri merkitys hoidosta saatavan hyödyn kannalta. Tavoitteena on poistaa kehon toiminnan häiriöitä aiheuttavat syyt.


Hermoratahieronta on tehokasta tukihoitoa perinteisen koululääketieteen rinnalla ja auttaa tehokkaasti saavuttamaan kehon tasapainotilan, jolloin se on puolustuskykyisempi, ravinteiden imeytyminen paranee, erityselinten toiminta tehostuu ja hormonitoiminta tasoittuu eli keho elpyy parantamaan itse häiriintynyttä toimintaansa.


Ellei kehon ääreishermosto pysy toimeliaana, on mahdotonta pitää keskushermostoakaan toimivana ja ihminen voi sairastua. Ilman hermotusta ihmiselle aiheutuu muun muassa ravitsemushäiriö ja sitä kautta omamyrkytystila. Myös erilaiset kiputilat kertovat hermotuksen häiriöistä. Ääreishermoston tehokuntoutus auttaa aina lihasvaivoista useimpiin kroonisiin sairauksiin sekä särky- ja kiputiloihin. Muun muassa seuraaviin vaivoihin on hermoratahieronnasta saatu apua: allergiat, astma, diabetes, halvaantuminen, hormonaaliset häiriöt, ihottuma, määrittämättömät kiputilat, kolmoishermovaivat, lapsettomuus, migreeni, niska- ja hartiakipu, päänsärky, reuma, ruoansulatus- ja imeytymishäiriöt, selkäkipu, sydän-, maksa- ja munuaisvaivat, unettomuus.

Hoitotapahtuma
Hermoratahieronta sopii lähes kaikille ja kaikenikäisille. Se ei ole mitään ihmeparantamista vaan anatomiaan ja fysiologiaan perustuvaa hoitoa. Toivotun tuloksen saaminen vaatii oman aikansa, sillä hermoratojen kuntoutus on perusteellista ja aikaa vievää. Keho hoidetaan jokaisella hoitokerralla päästä varpaisiin käyttäen painavaa ja pyörittävää otetta (ei hermoja kaivellen – ei öljyjä käyttäen.) Hoito tehdään hoitopöydällä ja hoidettavalla on rennot vaatteet yllään.


Yksi hoitokerta kestää 1,5 -2 tuntia. Käsittelykertoja suositellaan noin viisi kertaa viikon välein, jolloin saadaan kehon hermosolut toimeliaiksi ja hoidon piiriin, maksan entsyymikanta elpymään ja solun sisäinen tasapaino eli homeostaasi palautumaan. Tämän jälkeen hoitoa jatketaan yksilöllisesti 2-4 viikon välein usean kuukauden ajan.