Rentouttava päähieronta

Rentouttava päähieronta pohjautuu vanhaan intialaisen päähieronnan perinteeseen. Länsimaissa tähän hoitomuotoon on päähieronnan lisäksi otettu mukaan niskan, yläselän, hartioiden ja olkavarsien hoito. Vaikka hoidossa käsitellään eri menetelmin vain kehon yläosaa, hoidon vaikutukset ulottuvat koko kehoon ja mieleen.


Tämä hoitomuoto helpottaa stressioireita, jonka vuoksi sitä usein kutsutaankin stressipesuksi, sillä se virkistää ja rauhoittaa vuorotellen. Hoidon aikana autonominen hermosto tasapainottuu ja näin kehon omat paranemisprosessit käynnistyvät. Päähieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa, elvyttää pään alueen verenkiertoa, vapauttaa endorfiineja ja rentouttaa pitkävaikutteisesti. Se vapauttaa pysähtyneitä energioita ja auttaa kehoa toimimaan tasapainoisella tavalla. Kosketus stimuloi hermostoa ja on erittäin tärkeää henkiselle ja sosiaaliselle hyvinvoinnillemme.


Tämä hieronta tasapainottaa elimistön toimintaa ja hoidon on havaittu vaikuttavan kehossa jopa 2-3 vrk. Lyhyempi hoito (noin 15-30min) on enemmän virkistävä ja pidemmällä hoidolla (noin 45-60min) pyritään saavuttamaan syvä rentous.

Rentouttava päähieronta tehdään ilman öljyjä, tuolissa istuen, hoidettavalla on rennot vaatteet yllään. Hoidon kesto sovitaan asiakkaan kanssa ennen hoitoa.